Predsednik Republike Srbije obišao opštinu Kula

0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ opštinu Kula. Predsednik Vučić je posetu započeo obilaskom Sivca, gde je obišao Sportsku halu, u koju je uloženo 100 miliona dinara. Istakao je da retko ima priliku da sretne ovoliko ljudi, posebno dece i dodao da u čitavom Zapadnobačkom okrugu žive ljudi koji pripadaju različitim narodima, ali su umeli i umeju da žive u slozi i zajedništvu. Predsednik je najavio da će u Sivcu biti urađena kanalizacija u vrednosti od 600 miliona dinara i čišćenje kanala, čime bi bile uređene najznačajnije infrastrukturne stvari.

IMG-20190629-WA0003

Nakon Sivca, predsednik je obišao danas i novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula, koji je izgrađen prošle godine sredstvima Ministarstva privrede i lokalne samouprave. Predsednik je u razgovoru sa medicinskim sestrama istakao da će lekarima i sestrama ove godine ponovo biti povećane plate, i to lekarima 10, a medicinskim sestrama 12 odsto.

IMG-20190629-WA0002
“Važno je da sačuvamo lekare i medicinske sestre, da ostaju ovde” -poručio je predsednik Vučić. Ispred Doma zdravlja, predsednika Vučića su dočekali građani, kojima je ponovio da je najvažnije da u Zapadnobački okrug dođe investitor, kao i da će se rešavati pitanje vodovoda i kanalizacije, kako bi svi imali pijaću vodu i najavio izgradnju dve fabrike za preradu vode u opštini Kula. Dodao je da će Kula narednog leta imati izgrađen zatvoren i otvoren bazen sa sportskom halom. Na kraju se zahvalio građanima što su imali razumevanja za svoju zemlju i rekao da je u prvih šest meseci Srbija imala 26, 1 milijardi suficita u budžetu.
“Ovo je već četvrta godina za redom i mnogo sam ponosan na to, jer iz toga ide i povećanje plata i penzija, ali nećemo morati da ostavaljamo dugove našoj deci” – rekao je predsednik Vučić.

IMG-20190629-WA0001

Podelite

Komentari su zatvoreni.