Председник Републике Србије обишао општину Кула

0

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање „Будућност Србије“ општину Кула. Председник Вучић је посету започео обиласком Сивца, где је обишао Спортску халу, у коју је уложено 100 милиона динара. Истакао је да ретко има прилику да сретне оволико људи, посебно деце и додао да у читавом Западнобачком округу живе људи који припадају различитим народима, али су умели и умеју да живе у слози и заједништву. Председник је најавио да ће у Сивцу бити урађена канализација у вредности од 600 милиона динара и чишћење канала, чиме би биле уређене најзначајније инфраструктурне ствари.

IMG-20190629-WA0003

Након Сивца, председник је обишао данас и нови објекат специјалистичких служби Дома здравља Кула, који је изграђен прошле године средствима Министарства привреде и локалне самоуправе. Председник је у разговору са медицинским сестрама истакао да ће лекарима и сестрама ове године поново бити повећане плате, и то лекарима 10, а медицинским сестрама 12 одсто.

IMG-20190629-WA0002
“Важно је да сачувамо лекаре и медицинске сестре, да остају овде” -поручио је председник Вучић. Испред Дома здравља, председника Вучића су дочекали грађани, којима је поновио да је најважније да у Западнобачки округ дође инвеститор, као и да ће се решавати питање водовода и канализације, како би сви имали пијаћу воду и најавио изградњу две фабрике за прераду воде у општини Кула. Додао је да ће Кула наредног лета имати изграђен затворен и отворен базен са спортском халом. На крају се захвалио грађанима што су имали разумевања за своју земљу и рекао да је у првих шест месеци Србија имала 26, 1 милијарди суфицита у буџету.
“Ово је већ четврта година за редом и много сам поносан на то, јер из тога иде и повећање плата и пензија, али нећемо морати да оставаљамо дугове нашој деци” – рекао је председник Вучић.

IMG-20190629-WA0001

Поделите

Коментари су затворени.