Počinje 58. Festival rusinske kulture “Crvena ruža”

0

Ovogodišnji Festival rusinske kulture „Crvena ruža“ u naredna dva dana ponudiće bogat kulturni i zabavni sadržaj za sve uzraste. 28. i 29. juna, posetioci mogu da, u objektu “Zamak”, od 14:00 do 20:00 časova pogledaju muzejsku zbirku, a nakon 22:00 časa u školskom dvorištu biće priređeno druženje uz muziku.

Festival počinje manifestacijom „Crveni pupoljak“ u 17 časova, programom za najmlađe na letnjoj bini u dvorištu Osnovne škole “Petro Kuzmjak”.

U holu Doma kulture u 21:00 čas biće otvorena izložba fotografija Maje Orihan, a u 21:30 u Velikoj sali počinje veče mladih. Stručni žiri nagradiće najlepši glas i najlepšu novu kompoziciju.

Drugog dana ove manifestacije, u subotu u 10:00 časova u Domu zanatlija biće otvorena privredno-turistička manifestacija “Krsturski sajam”, u organizaciji Udruženja zanatlija i privatnih preduzetnika i Udruženja žena “Bajka”. U okviru programa “Ođeci ravnice” od 20 časova će se naći revijalni nastupi rusinskih ansambala, kao i nastup gostujućeg plesnog ansambla “Galičanke” iz Lavova u Ukrajini.

Organizator Festivala je Dom kulture Ruski Krstur uz finanskijsku podršku Opštine Kula, Nacionalnog saveta Rusina, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

plakata_ruza_2019

Podelite

Komentari su zatvoreni.