Почиње 58. Фестивал русинске културе “Црвена ружа”

0

Овогодишњи Фестивал русинске културе „Црвена ружа“ у наредна два дана понудиће богат културни и забавни садржај за све узрасте. 28. и 29. јуна, посетиоци могу да, у објекту “Замак”, од 14:00 до 20:00 часова погледају музејску збирку, а након 22:00 часа у школском дворишту биће приређено дружење уз музику.

Фестивал почиње манифестацијом „Црвени пупољак“ у 17 часова, програмом за најмлађе на летњој бини у дворишту Основне школе “Петро Кузмјак”.

У холу Дома културе у 21:00 час биће отворена изложба фотографија Маје Орихан, а у 21:30 у Великој сали почиње вече младих. Стручни жири наградиће најлепши глас и најлепшу нову композицију.

Другог дана ове манифестације, у суботу у 10:00 часова у Дому занатлија биће отворена привредно-туристичка манифестација “Крстурски сајам”, у организацији Удружења занатлија и приватних предузетника и Удружења жена “Бајка”. У оквиру програма “Ођеци равнице” од 20 часова ће се наћи ревијални наступи русинских ансамбала, као и наступ гостујућег плесног ансамбла “Галичанке” из Лавова у Украјини.

Организатор Фестивала је Дом културе Руски Крстур уз финанскијску подршку Општине Кула, Националног савета Русина, Министарства културе и информисања Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

plakata_ruza_2019

Поделите

Коментари су затворени.