Počela dvodnevna obuka za pokretanje sopstvenog posla

0

Nezaposlena lica koja žele da pokrenu posao danas i sutra će biti u prilici da  u okviru obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ steknu neophodnznanja i veštine kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative. Obuka je počela danas u prostorijama Kulturnog centra u Kuli, a sutra će biti održana u Maloj saloj Skupštine opštine Kula u 9 časova.

Tokom dvodnevnih obuka koje vode predstavnici NSZ, polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama.

Ispred NSZ Kula, Ivan Marić je danas budućim preduzetnicima ukazao da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, pored podrške preduzetnicima i poljoprivrednicima, radi i poslove vezane za registraciju , promenu podataka i gašenje preduzetničkih radnji.

IMG_20190627_090542

Važno je napomenuti da je opština Kula, zajedno sa NSZ, opredelila sredstva u iznosu od 5, 5 miliona dinara za potrebe samozapošljavanja za teže zapošljiva lica, a koja se nalaze na evidenciji NSZ.  Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15. novembra ove godine.

Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Podelite

Komentari su zatvoreni.