Почела дводневна обука за покретање сопственог посла

0

Незапослена лица која желе да покрену посао данас и сутра ће бити у прилици да  у оквиру обуке „Пут до успешног предузетника“ стекну неопходна знања и вештине како би своје послове и идеје претворили у конкретне иницијативе. Обука је почела данас у просторијама Културног центра у Кули, а сутра ће бити одржана у Малој салој Скупштине општине Кула у 9 часова.

Током дводневних обука које воде представници НСЗ, полазници ће се упознати са јавним позивима за самозапошљавање, начином конкурисања за бесповратна средства, основама предузетништва, правним аспектом бизниса, пореском политиком, израдом бизнис плана и другим битним информацијама.

Испред НСЗ Кула, Иван Марић је данас будућим предузетницима указао да Канцеларија за локални економски развој општине Кула, поред подршке предузетницима и пољопривредницима, ради и послове везане за регистрацију , промену података и гашење предузетничких радњи.

IMG_20190627_090542

Важно је напоменути да је општина Кула, заједно са НСЗ, определила средства у износу од 5, 5 милиона динара за потребе самозапошљавања за теже запошљива лица, а која се налазе на евиденцији НСЗ.  Јавни позив је отворен до утрошка средстава, а најкасније до 15. новембра ове године.

По завршетку обуке полазници стичу право на учешће у јавним позивима незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање.

Поделите

Коментари су затворени.