Представа „Случајна смрт једног анархисте” тријумфовала на овогодишњем Републичком фестивалу

0

На 61. Републичком фестивалу аматерских позоришта, који је одржан 14. до 21. јуна у Кули, Златну плакету је добила представа “Случајна смрт једног анархисте” црвеначког позоришта „Стеван Сремац“, док је Сребрну плакету и друго место освојила представа „Госпођица Јулија“ Културног центра из Куле. То је велики успех два позоришна ансамбла из кулске општине, који ће наступити на требињском Фестивалу фестивала.

Бронзана плакета за освојено треће место биће додељена представи “Случај” у извођењу Позоришта Културног центра “Радоје Домановић” из Раче.

Вечерас у Културном центру у Кули биће званично додељене награде и признања а након тога ће се одиграти гостујућа представа позоришта Пан Петар из Београда.

Покровитељ Фестивала је општина Кула и Министарство културе и информисања, а организацију фестивала подржавају Савез аматера Србије, Културно-просветна заједница општине Кула и Култруни центар Кула.

Жири фестивала у саставу Милан Михаиловић Цаци, глумац Атељеа 212 из Београда, Драган Јовичић Јовић, редитељ из Београда и Иван Правдић, (председник жирија) драматург из Београда и Новог Сада на завршној седници одржаној 21. јуна 2019. године донео следеће одлуке:

Похвала за сценски говор припала је ансамблу Позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Похвале за главне улоге добили су Анђела Станковић за улогу Бејби у представи “Прљави плес” у извођењу Студија глуме “Театар 011” из Београда и Слободан Ногавица за улогу Жана у представи “Госпођица Јулија” у извођењу Културног центра Кула.

Посебно се похваљује др Милан Мађарев за изузетно стручно, одмерено и подстицајно вођење округлих столова фестивала.

Награда за сценографију додељује се Игору Павловићу за сценографију представе “Случајна смрт једног анархисте” Позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Награда за костим додељује се Илијани Орешковић за костиме у представи “Бал вампира” Аматерског позоришта “Бранислав Нушић” Културно-образовног центра Шид.

Награда за кореографију додељује се Александри Обрадовић за кореографије у представи “Прљави плес” у извођењу Студија глуме “Театар 011” из Београда.

Награде за најбољу женску епизодну улогу додељују се Снежани Мандрашевић за улогу Стане у представи “Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња” у извођењу Позоришта “Цастеллум”, Костолац

и Милици Буквић за улогу Кристине у представи “Госпођица Јулија” у извођењу Културног центра Кула.

Награда за најбољу мушку епизодну улогу додељује се Небојши Милосављевићу за улоге инспектора и просјака у представи “Случај” у извођењу Позоришта културног центра “Радоје Домановић” из Раче.

Награда за најбољу мушку главну улогу додељује се Зорану Радуловићу за улогу управника полиције у представи “Случајна смрт једног анархисте” у извођењу Позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Награда за најбољу женску главну улогу додељује се Цвијети Јовановић Мучалица за улогу лудака у представи “Случајна смрт једног анархисте” у извођењу Позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Награда за најбољу велику женску улогу додељује се Доротеји Вукотић за улогу Зоје Арнолдович Броментал у представи “Псеће срце” у извођењу Градског позоришта “Абрашевић”, Ваљево.

Награда за за најбољу режију додељује се Игору Павловићу за режију представе “Случајна смрт једног анархисте” Позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Бронзана плакета за освојено треће место додељује се представи “Случај” у извођењу Позоришта Културног центра “Радоје Домановић” из Раче.

Сребрна плакета за освојено друго место додељује се представи “Госпођица Јулија” у извођењу Културног центра Кула.

Златна плакета за освојено прво место додељује се представи “Случајна смрт једног анархисте” позоришта “Стеван Сремац” Дома Културе Црвенка.

Поделите

Коментари су затворени.