Општина Кула определила средства за заштиту од пожара

0

Председник општине Кула Дамјан Миљанић, потисао је данас, са Удружењем грађана општински ватрогасни савез Кула из Куле, Уговор о додели новчаних средстава из буџета општине Кула за невладине организације, удружења грађана из области заштите од пожара. Председник општине је, у заједничком разговору, истакао да локална самоуправа препознаје значај добровољних ватрогасних друштава и да је потребно подсећати све грађане да они постоје и колико они свог рада и свог времена улажу потпуно бесплатно.

„Годинама уназад Општина помаже рад ДВД. То су скромна средства, која покривају само њихове техничке потребе-регистрацију возила и гориво. Њихов значај, уложени рад и напор је много већи од тих финансијских средстава и овде смо, у заједничком разговору, дефинисали још неке кораке да ту сарадњу унапредимо“ – истакао је председник Општине.

На састанку је договорено и да ће се 27. септембра, када је дан добровољних ватрогасаца Србије, одржати показна вежба ДВД општине Кула, на којој би они вршили контролу знања и вештина лица задужених за заштиту од пожара у јавним комуналним предузећима. То би уједно била и промоција њиховог рада. Поред финансирања и подршке рада Савеза на састанку је било речи и о директном помагању Савезу, кроз субвенционисање рачуна за комуналне услуге, као и о решавању простора за функционисање истог.

Заступник Ненад Марјановић, овлашћено лице, који заступа Удружење грађана општински ватрогасни савез Кула из Куле захвалио се општинској Управи Кула која је препознала Савез као добре људе и дала им одређена средства која ће искористити за спроводеђење превентивних мера заштите од пожара на територији општине Кула, за решавање конкретног ванредног догађаја (пожара) и за подстицање, усмеравање и јачање свести о потреби заштите од пожара.

Поделите

Оставите одговор