Најбољи позоришни ансамбли на сцени Културног центра Кула

0

Најважнији позоришни догађај, који по свом значају потврђује своју културолошку улогу у развијању аматерског стваралаштва у Србији, почиње вечерас у Културном центру у Кули. За фестивалске награде ће се надметати 8 најбољих позоришних ансамбала из Србије.

Прве вечери фестивала од 20 часова наступиће Културни центар Кула, са представом „Госпођица Јулија” Аугуста Стриндберга, у режији Фуада Табучића, која на фестивал долази као најбоља аматерска представа у Војводини.

Такође, у оквиру фестивалског програма, у уторак, 18. јуна, наступиће црвеначка представа “Случајна смрт једног анархисте”, која је освојила друго место на 56. фестивалу аматерских позоришних друштава Војводине.

Поред тога, у такмичарском делу програма наступиће позоришта из Костолца, Раче, Београда, Шида, Ваљева и Прокупља, док ће у суботу, 22. јуна као гостујућа представа наступити позориште “Пан Театар” из Београда.

Покровитељ Фестивала је општина Кула и Министарство културе и информисања, а организацију фестивала подржавају Савез аматера Србије, Културно-просветна заједница општине Кула и Култруни центар Кула.

Овде можете погледати комплетан програм Фестивала

FESTIVAL1

Поделите

Коментари су затворени.