Учитељица Маријана Коларић, добитник угледног признања „Најбољи наставник бивше Југославије“

0

Учитељица Маријана Коларић из основне школе „Петефи бригада“ Кула, проглашена је за једног од најбољих наставника на простору бивше Југославије. Титула “Најбољи наставник бивше Југославије“ додељена јој је у Будви на 2. Конференцији „Свијет образовања брише границе“ одржаној од 30. маја до 2. јуна 2019. на свечаној додели признања. У образложењу стоји да је учитељица Маријана награду добила за ентузијазам, за креативност, за моћ инспирације, за моћ мотивације, за успех, за инвентивност.

Професорки, учитељици Маријани Коларић ово није прва награда и признање, за изузетно залагање и значајна постигнућа на пољу образовања и раду са ученицима и изузетне резултате у образовно- васпитном раду. Учитељица Маријана је један од добитника награде Најбољи едукатори Србије 2016. године коју додељује Удружење Живојин Мишић, као и добитник повеље и признања „др Ђорђе Натошевић“ за 2016/2017. годину испред Аутономне покрајине Војводине, коју јој је доделио Одбор Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.

Подршку за постигнуте резултате и за све своје активности у наставној пракси, имала је од бивше директорице Ержебет Блашко, од својих колега из школе, а на велико задовољство несебичну подршку има и од директора Чабе Пожар, који јој пружа све услове за даљи рад и напредовање, јер су сви њени успеси и награде, признање и за школу „Петефи бригада“ Кула, којом се сви заједно поносе.

Поделите

Коментари су затворени.