Najavljene dve najmasovnije manifestacije – Moto susret i Trka prijateljstva

0

Danas je u Svečanoj sali opštine Kula održana konferencija za novinare povodom predstojećih manifestacija u Opštini. Predsednik opštine Damjan Miljanić je izrazio veliko zadovoljstvo što je opština Kula, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Kula, partner i pokrovitelj ovih, sad već tradicionalnih manifestacija, koje pored masovnosti neguju veoma značajan kvalitet i prepoznatljivost, kako samih događaja, tako i naše Opštine.

IMG_1664

11. Trka prijateljstva je nešto što je ucrtalo opštinu Kula na sportskoj mapi, što je  veoma teško u ovom sportu. Moto susret ima još dužu tradiciju i nadamo se da će i narednih godina održati taj svoj kvalitet, a opština Kula će sigurno ove manifestacije podržati najmanje onoliko koliko je i ove godine, rekao je predsednik opštine.

Saša Ačanski predstavnik Moto kluba Kula i organizator Motosusreta se prvo zahvalio opštini Kula, koja ih je ove godine prvi put podržala i omogućila svim posetiocima susreta besplatan ulaz i pozvao sve zainteresovane da prisustvuju manifestaciji.

15. Moto susret se tradicionalno održava na Motodromu u Kuli 7. i 8. juna. Program počinje u petak u 12 časova – rok koncertima, dok u subotu program počinje u 16 časova – defileom, a nešto kasnije će nastupiti poznati beogradski bend Van Gog, rekao je Ačanski.

Zdravko Mišović, organizator i idejni tvorac Trke prijateljstva se takođe zahvalio opštini Kula i predsedniku opštine koji su prepoznali dugu tradiciju i težinu koje imaju obe ove manifestacije. Trka prijateljstva predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti, razumevanja, radosti i ima za cilj promociju aktivnog života i podizanje svesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem i sportom generalno.

11. Trka prijateljstva će se održati u subotu, 15. juna u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ Kula, a uz podršku opštine Kula i Turističke organizacije Kula, kao i drugih sponzora. Već sad imamo preko 900 prijava tako da je ovo manifestacija koju vredi posetiti i podržati, istakao je Mišović.

IMG-46c15dd66aa8c205f725decf66a7f84b-V

Organizator je najavio trke na 5000m i 10000m i mešovitu štafetu 2h5000m, kao i dečiju trku na 800m, kao i mnoga poznata imena iz sveta atletike, koja će učestvovati u trci. Svoj dolazak su najavili najbolji atletičari na srednjim i dugim prugama Olivera Jeftić, Teodora Simović, Osman Junuzović, Milan Mitrović, Slađana Perunović, Lucija Kimani i Kristijan Stošić.

Podelite

Komentari su zatvoreni.