Донети правилници о школском календару за школску 2019/2020. годину

0

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш донео је правилнике о школском календару за основне и средње школе на територији АП Војводине, за школску 2019/2020. годину. Правилници су донети на основу позитивних мишљења Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Школска година у покрајини почеће у понедељак, 2. септембра 2019. године, а прво полугодиште трајаће до 23. децембра 2019. године, закључно са понедељком. Након зимског распуста, ђаци се враћају у своје школске клупе у среду, 15. јануара 2020. године, а завршетак наставне године зависи од наставног плана за основне и средње школе. Ученици основних школа неће имати ни једну наставну суботу, док ће средњошколци имати две, и то 16. новембра 2019. године и 18. јануара 2020. године.

„И ове године приликом израде правилника о школским календарима, поштовали смо специфичности Аутономне Покрајине Војводине у погледу великог броја националних мањина – националних заједница, као и верских заједница које живе на овом подручју. Поред тога, покрајински школски календари усаглашени су са републичким, што се тиче почетка и краја школске године“, изјавио је покрајински секретар Михаљ Њилаш.

Извор: РТВ

Поделите

Коментари су затворени.