Održana trodnevna manifestacija „Dani sela – Dani žita“

0

U organizaciji mesne zajednice Kruščić, Turističke organizacije  i opštine Kula u Kruščiću je proteklog vikenda održana tradicionalna manifestacija „Dani sela – Dani žita“. Trodnevna svečanost je  održana uz bogat kulturni, zabavni i sportski program. Manifestacija je počela u petak velikim rok koncertom u centru sela.

Drugi dan proslave, koji je bio i centralni, programski je bio i najbogatiji. Program je počeo u ranim jutarnjim satima takmičenjem vozača otvorenog tipa,  u organizaciji Saveza vozača Kula i defileom motociklista. Nakon ovog takmičenja održana je Likovna kolonija i izložbeno prodajni sajam Udruženja žena „Vredne ruke“ Kruščić i „Animal commerca“ na platou ispred mesne zajednice.

Već tradicionalno u prepodnevnim satima održan je sastanak direktora Pokrajinskog Fonda za poljoprivredu Aleksandra Bogdanovića sa poljoprivrednicima iz mesta i okoline. Tema o kojoj se razgovaralo je bila: Mogućnost kreditiranja i subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje iz pokrajinskih i republičkih fondova.

Centralna svečanost, odnosno, oficijelni deo manifestacije i prijem gostiju održani su u 13 časova i 30 minuta. Sve prisutne je pozdravio Zdravko Graovac, predsednik Saveta Mesne zajednice Kruščić.

Nakon dodele nagrada za učesnike u takmičenju vozača, održan je kulturno umetnički program u kojem su učestvovali amateri kulturno umetničkih društava „Kruščić“ i „Košut Lajoš“, kao i učenici OŠ „Veljko Vlahović“ i vrtića „Vrtuljak“ iz Kruščića.

U popodnevnom delu programa održana je revijalna utakmica FK Dijaspora, veterani Kruščića i gosti iz Mađarske.

Na kraju subotnjeg programa spektakularan koncert u centru sela održale su zvezde Granda Jelena Gerbec i Milan Mitrović.

Podelite

Komentari su zatvoreni.