Unapređen program „Kućna nega i pomoć u kući“

0

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i direktor Udruženja „Plava ptica“ Marko Košutić, održali su danas konferenciju za novinare povodom početka pružanja usluga Službe socijalne zaštite za decu, odrasla i stara lica, koja će od sada delovati u okviru Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“.

U narednih 8 meseci licencirane gerontodomaćice ovaj posao će obavljati u Kuli, a očekuje se da posao obavljaju i u svim mestima kulske opštine. Usluga se ogleda u pružanju nege korisniku kroz rad u domaćinstvu, usluge dostave gotovog kuvanog obroka, pomoć u zadovoljavanju socijalnih potreba, nabavka i nadgledanje i uzmanje lekova, pomoć u održavanju lične i higijene stana.

Miljanić ističe da je ova usluga postojala i ranije i da je dobro funkcionisala, a da je ovoga puta unapređena usluga prema korisnicima. „Cilj ove usluge i svega onog što Opština radi je da se u obavljanju svakodnevnih aktivnosti u kućnim uslovima, na poslovima pružanja pomoći i nege starim ljudima, ali i osobama s invaliditetom, kao i težim hroničnim bolesnicima olakša život. Opština je i do sada imala odličnu saradnju sa Udruženjem “Plava ptica” i ubeđen sam da će isto tako biti i u narednom periodu“, kaže Miljanić. On je dodao da se planira nova aktivnost za pomoć u održavanju domaćinstva koju bi sprovodili gerontodomaćini.

Direktor udruženja “Plava ptica”, Marko Košutić rekao je da će se u narednom periodu raditi na tome da se ova usluga unapredi, a važan deo je nabavka prevoznog sredstva i adekvatne opreme za rad. Nabavkom automobila i skutera gerontodomaćicama će biti omogućena veća mobilnost i za manje vremena moći će da obiđu veći broj korisnika.

Usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ finansira se iz opštinskog budžeta i transfera resornog ministarstva.

IMG-d4b15ce035c2a850a688a5398b1e02dc-V

Podelite

Komentari su zatvoreni.