Ученици крстурске средње школе у посети Влади Србије

0

На позив председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, ученици Гимназије „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура посетили су у уторак Научно-технолошки парк (НТП) на Звездари и зграду Владе Србије.
Позив је уследио након организованог Скајп часа премијерке са ученицима те школе у новембру прошле године, чији је циљ био да се крстурски средњошколци, кроз несвакидашњи облик наставе, упознају са радом и активностима Владе. Том приликом се јавила идеја да ученици посете Београд и зграду Владе.

Ученици и њихова професорка математике Наталија Будински, прво су посетили Научно-технолошки парк на Звездари. Директорка НТП Звездара Гордана Даниловић-Грковић са сарадницима, представила је најзанимљивије пројекте и 3Д штампач, а ученици су пре доласка припремили своје моделе, које су желели да израде баш на овом штампачу.

Након тога, ученици су са професорком посетили зграду Владе Србије, где је био организован обилазак пресс сале, сале за седнице, салона за свечане сусрете, као и собе са поклонима које председници Владе Србије добијају током мандата од разних светских званичника.

Сарадња са школом из Руског Крстура и професорком Наталијом Будински започета је у оквиру редовних сусрета које председница Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја организују са најбољим наставницима.

Поделите

Коментари су затворени.