Opština otvorila vrata za srednjoškolce iz STŠ „Mihajlo Pupin“

0

Učenici trećeg razreda STŠ “Mihajlo Pupin” Kula, predvođeni prof. sociologije Slavicom Golubović, posetili su danas Uslužni centar opštine Kula, kao i Veliku salu SO Kula. Poseta je upriličena kao praktičan i završni deo u okviru predmeta građansko vaspitanje, a cilj posete je bio upoznavanje i informisanje učenika sa funkcionisanjem i radom lokalne samouprave.

IMG_1339

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić pozdravio je u skupštinskoj sali učenike elektro i mašinskog smera u STŠ “Mihajlo Pupin” i na pristupačan način im pojasnio koje su nadležnosti Opštine Kula, kao i koji značaj donešenja odluka koje su važne za građane.

IMG_1354

Pored pitanja koja su se odnosila na komunalne teme, učenici su se najviše interesovali za probleme saobraćajnog prevoza koji subvencioniše Opština. Kako kažu, redukovan je broj saobraćajnih linija što predstavlja problem učenicima kada imaju manji broj časova ili idu na praksu.

IMG_1356

Prethodno je načelnik Opštinske uprave, Vladimir Pavkov, upoznao srednjoškolce sa uslugama koje pruža Uslužni centar. Učenici su imali priliku da ostvare svoja prava kada je reč o izdavanju izvoda iz matičnih knjiga rođenih, da provere da li su upisani u birački spisak, kao i da se upoznaju sa mogućnošću podnošenja prijava raznim inspekcijskim službama.

Podelite

Komentari su zatvoreni.