Општина отворила врата за средњошколце из СТШ „Михајло Пупин“

0

Ученици трећег разреда СТШ “Михајло Пупин” Кула, предвођени проф. социологије Славицом Голубовић, посетили су данас Услужни центар општине Кула, као и Велику салу СО Кула. Посета је уприличена као практичан и завршни део у оквиру предмета грађанско васпитање, а циљ посете је био упознавање и информисање ученика са функционисањем и радом локалне самоуправе.

IMG_1339

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић поздравио је у скупштинској сали ученике електро и машинског смера у СТШ “Михајло Пупин” и на приступачан начин им појаснио које су надлежности Општине Кула, као и који значај донешења одлука које су важне за грађане.

IMG_1354

Поред питања која су се односила на комуналне теме, ученици су се највише интересовали за проблеме саобраћајног превоза који субвенционише Општина. Како кажу, редукован је број саобраћајних линија што представља проблем ученицима када имају мањи број часова или иду на праксу.

IMG_1356

Претходно је начелник Општинске управе, Владимир Павков, упознао средњошколце са услугама које пружа Услужни центар. Ученици су имали прилику да остваре своја права када је реч о издавању извода из матичних књига рођених, да провере да ли су уписани у бирачки списак, као и да се упознају са могућношћу подношења пријава разним инспекцијским службама.

Поделите

Коментари су затворени.