“Госпођица Јулија” и “Случајна смрт једног анархисте” оствариле пласман на Републички фестивал аматерских позоришта Србије

0

Представа “Госпођица Јулија” Културног центра Кула проглашена је за најбољу представу у Војводини на 56. фестивалу аматерских позоришних друштава Војводине, на којем је учествовало 8 најбољих представа из покрајине. Слободан Ногавица добио је награду за мушку улогу и сценски говор, Миљана Сапун за женску улогу, док је Фуад Табучић добио награду за најбољу режију.

Поред тога, на овом фестивалу велики успех је остварила и представа“ Случајна смрт једног анархисте“, у извођењу црвеначког позоришта “Стеван Сремац”, која је освојила друго место и сребрну плакету. Игор Павловић је награђен за најбољу сценографију и сценски покрет, Цвијета Јовановић Мучалица и Зоран Радуловић за најбоља глумачка остварења, Гордана Јелић Мештер за најбољу женску епизодну улогу.

Представе “Госпођица Јулија” и “Случајна смрт једног анархисте“, избориле су пласман на Републички фестивал аматерских позоришта Србије, који ће бити одржан у Кули од 14. до 22. јуна ове године.

Поделите

Коментари су затворени.