“Gospođica Julija” i “Slučajna smrt jednog anarhiste” ostvarile plasman na Republički festival amaterskih pozorišta Srbije

0

Predstava “Gospođica Julija” Kulturnog centra Kula proglašena je za najbolju predstavu u Vojvodini na 56. festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, na kojem je učestvovalo 8 najboljih predstava iz pokrajine. Slobodan Nogavica dobio je nagradu za mušku ulogu i scenski govor, Miljana Sapun za žensku ulogu, dok je Fuad Tabučić dobio nagradu za najbolju režiju.

Pored toga, na ovom festivalu veliki uspeh je ostvarila i predstava“ Slučajna smrt jednog anarhiste“, u izvođenju crvenačkog pozorišta “Stevan Sremac”, koja je osvojila drugo mesto i srebrnu plaketu. Igor Pavlović je nagrađen za najbolju scenografiju i scenski pokret, Cvijeta Jovanović Mučalica i Zoran Radulović za najbolja glumačka ostvarenja, Gordana Jelić Mešter za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Predstave “Gospođica Julija” i “Slučajna smrt jednog anarhiste“, izborile su plasman na Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će biti održan u Kuli od 14. do 22. juna ove godine.

Podelite

Komentari su zatvoreni.