У ОШ „Петефи бригада“ Кула почео упис за одрасле без основне школе

0

У ОШ „Петефи бригада“ Кула, одрасли полазници без основне школе имају прилику да бесплатно и по прилагођеном програму, стекну диплому завршене основне школе.  Нема уџбеника, полагања испита и домаћих задатака.

Наставни програм се реализује у 3 циклуса:  први циклус (I-IV разред), други циклус (V и VI разред) и трећи циклус (VII и VIII разред). Дакле, завршавају се два разреда тј. четири у 1. циклусу од половине октобра до краја марта, уз зимски распуст.

После завршетка О.Ш. полазници имају шансу и да бесплатно заврше двомесечну стручну обуку за одређено занимање, по позиву НСЗ.

У протеклих седам година 115 одраслих добило  је сведочанство о завршеној основној школи (најстарији полазник имао 59 година). 

Упис је у току. Заинтересовани кандидати из свих насеља општине Кула могу да се пријаве Националној служби за запошљавање у Кули и Сивцу, или у школу „Петефи бригада“ (723-944, 060/766 8228)  у којој ће добити сва обавештења. Услов: најмање 15 година старости.

Путни трошкови  и организован превоз су обезбеђени, а настава – потпуно прилагођена мери и искуству одраслог човека, траје око два сата у вечерњим сатима, у време које одговара свим полазницима. 

Поделите

Коментари су затворени.