СО Кула: Донет нови Статут општине Кула и ребаланс буџета

0

Одборници Скупштине општине Кула су на данашњој седници  донели Статут општине Кула, који је на основу мишљења Министарства за државну управу и локалну самоуправу усклађен са законским прописима. Након тогаодборници су разматрали и донели Одлуку  о изменама и допунама одлуке о буџету општине Кула за 2019. годину. Први овогодишњи ребаланс буџета је урађен због непредвиђених издатака за исплату путних трошкова, просветним радницима и запосленима у Општинској управи.

Према речима  председника општине Кула, Дамјана Миљанића, реч је о значајним  средствима. Он се захвалио свим просветним раднцима који су пристали на вансудско поравнање и нагласио да ће општина испунити све своје обавезе, иако ће то променити планове са почетка године.

Такође, на седници СО Кула усвојен је Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине за 2019. годину, као и Програм запошљавања и унапређења привредног амбијента до 2020. године

Поред тога, на 4. седници  СО Кула донета је Одлука о постављању средстава за оглашавање и одређивању накнаде за њихово постављање, Одлука о висини накнаде за успостављање пролаза и постављања објеката на непокретностима у јавној својини, Одлука о накнадама за коришћење јавних и некатегорисаних путева, Одлука о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја ЈП „Завод за изградњу“ у ликвидацији,  као и Извештај о раду Народне библиотеке за 2018. годину.

IMG_20190423_111515

Уместо недавно преминулог члана Општинског већа Јоакима Нађа, из Руског Крстура, одборници су тајним гласањем за новог члана већа изабрали Ренату Џуџар, дипломираног филолога из Руског Крстура.

На крају седнице усвојено је још неколико кадровских решења која се односе на Општинскуизборну комисији, Туристичку организација општине Кула, као и на разрешење и именовање чланова радних тела и комисија Скупштине општине и школских одбора.

Владимиру Станковићу, директору Туристичке организације је истекао мандат на ову функцију, али га је локални парламент именовао за в.д директора Туристичке организације док се не спроведе поступак избора новог директора.

Поделите

Коментари су затворени.