Запажен успех рецитатора из кулске општине

0

Рецитатори из кулске општине и ове године су постигли  запажен успех на јубиларној 50. Покрајинској смотри рецитатора „Песниче народа мог“, која се одржала у Сечњу од 12. до 14. априла.

На Републичку смотру рецитатора, која ће бити одржана у Ваљеву, из кулске општине пласирали су се: Ема Живковић (млађи узраст), Минеа Јухас, Биљана Митрић, Лука Ногавица (средњи узраст), Владица Кљајић, Стефан Ковијанић и Петринела Фењвеши (старији узраст).

Златне дипломе, значи да су били међу осамнаест најбољих рецитатора у Покрајини, добили су: Јана Варга, Ема Живковић (млађи узраст), Минеа Јухас, Биљана Митрић, Исидора Нинков, Валентина Новта, Лука Ногавица (средњи узраст), Владица Кљајић, Стефан Ковијанић, Катарина Перовић и Петронела Фењвеши (старији узраст).

 У својим узрастима међу прва три рецитатора били су: Ема Живковић, друго место у млађем узрасту, Петронела Фењвеши, прва и Владица Кљајић друга у старијем узрасту.

 Смотра се одржавала у три категорије и у свакој је било рецитатора из наше општине. У млађем узрасту такмичили су се Давид Нинков, Културни центар Кула, те Јана Варга и Ема Живковић из ОШ Петро Кузмјак Руски Крстур.

 У категорији средњег узраста такмичили су се Биљана Митрић, Исидора Нинков, Лука Ногавица, Јована Шћепановић из Културног центра Кула и Јухас Минеа и Валентина Новта, Дом културе Руски Крстур.

 У старијем узрасту из кулске општине такмичили су се  Петронела Фењвеши, Стасја Дурутовић, Владица Кљајић, Стефан Ковијанић, Катарина Перовић из Куле.

1

Поделите

Коментари су затворени.