Одржана седница СО Кула

0

Одборници Скупштине општине Кула су на данашњој седници  усвојили оставке одборника Милорада Лазића и Милана Вујаковића са листе Александар Вучић – Зато што волимо Кулу и потврдили мандате новим одборницима, а то су Мирјана Грубор и Тамара Зиндовић. Председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић је на самом почетку седнице образложио оставку на функцију председника општине Кула као одговор делу опозиције.  Oн је навео да је законска процедура приликом подношења његове оставке, именовања Привременог органа и расписивања локалних избора који су у кулској општини одржани 16. децембра 2018. године, у потпуности испоштована, а одборници су добили на увид оставку која је поднета у септембру 2018. године.

Након тога Скупштина је већином гласова и без расправе усвојила Одлуку о ангажовању екстерне ревизије консолидованог завршног рачуна буџета општине за 2018. годину, Одлуку о такси превозу и лимо сервису, Одлуку о изради Плана генералне регулације насеља Липар, као и Одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине, Одлуку о расписивању јавног огласа о отуђењу непокретности из јавне својине и спровођењу поступка јавног надметања ради отуђења два објекта у Сивцу.

SKUPSTINA 21.03.2019 SLIKE3

Милан Вујаковић је именован на функцију вршиоца дужности директора Дома културе Црвенка на период до једне године, након што је усвојена оставка Миодрага Грубора досадашњег директора ове установе.

На почетку седнице Велибор Милојичић је обавестио одборнике да су формиране две нове одборничке групе. Реч је групи СДПС – Покрет социјалног спаса чији је председник Драгутин Медојевић и одборничкој групи Савеза војвођанских Мађара. Шеф ове одборничке групе је Гога Жолт.

Поделите

Коментари су затворени.