Драган Капичић, добитник признања „Најевропљанин“ за 2018. годину

0

У оквиру манифестације „Европско вече у Београду – Најевропљани“, Драган Капичић, генерални директор компаније „Сигма“, победник је у категорији развоја нових технологија. Манифестација је одржана 19. марта, у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Сигма д.оо. тренутно запошљава више од 40 радника, а погон за производњу хлорогена се налази у Црвенки. Ове године обележиће 30 година успешног рада.

У компанији посебно истичу да су планови за будућност усмерени ка освајању међународног тржишта, како кроз извоз готових производа, тако и кроз трансфер технологије.

DSC_0262

Фото: Д. Жарковић

У склопу развојног програма Сигма развијен је нови уређај ОксиХлороген, који производи мешовити дезинфектант, који је намењен за дезинфекцију вода које су богате хуминским материјама.

Основна делатност ”Сигме” је производња уређаја за дезинфекцију воде то јест производња ХЛОРОГЕН® постројења и аутоматског дозирног система. СИГМА д.о.о. је једини произвођач овакве технологије у југоисточној Европи. Од самог почетка издваја се високим степеном иновативности, која се огледа у широкој лепези инсталисаних решења за дезинфекцију воде на преко 150 локација у Србији и Црној Гори, Хрватској и Мађарској. Константно иновирање производних процеса и развој нових решења позиционирало их је као лидера у овој индустрији.

Поделите

Коментари су затворени.