Обавештење о акцији спречавања тровања пчела

0

Управа за заштиту биља, Западнобачки управни округ, обавештава грађане  о примени законских прописа у области примене средстава за заштиту биља (ПЕСТИЦИДА) у време пуног цветања пољопривредних култура, а у вези акције спречавања  тровања пчела.

У Обавештењу се наводи да су корисници средстава за заштиту биља одговорни за активности и мере предострожности које предузимају у вези са применом средстава за заштиту биља.

Корисници средстава за заштиту биља ризикују да и њихова производња буде угрожена, смањењем приноса и плаћањем штета које проузрокују неправилном и несавесном применом средстава за заштиту биља, односно ако примењују средства за заштиту биља која су отровна за пчеле у време цветања биља“, стоји у обавештењу.

Фитосанитарна инспекција Управе за заштиту биља је предузела све неопходне активности у вези са спровођењем мера услед кршења одредби Закона о средствима за заштиту биља које се односе на примену средстава за заштиту биља у време цветања биља и вођење евиденције о примени средстава за заштиту биља.

Поред прописаних казни, несавесни корисници средстава за заштиту биља ризикују надокнаду за штету коју нанесу пчеларима тровањем пчела!

 

Овде можете у целости прочитати обавештење

Поделите

Коментари су затворени.