НСЗ представио мере активне политике запошљавања

0

Како би приближили мере и програме подршке послодавцима, данас је у Великој сали Скупштине општине Кула одржана презентација, коју је реализовала Национална служба за запошљавање. Презентацији су присуствовали директорка Покрајинске службе за запошљавање Снежана Седлар, директор НСЗ Филијала Сомбор Секула Тањевић, председник општине Кула Дамјан Миљанић и Свјетлана Нешић из НСЗ Филијала Сомбор.

NSZ prezentacija

Према речима директорке Покрајинске службе за запошљавање, циљ данашње презентације је директан контакт са послодавцима, како са онима који су до сада користили активне мере запошљавања, тако и са онима који испуњавају све услове, а нису користили поменуте подстицаје.

NSZ prezentacija2

“Новина је да је, за самозапошљавање особа са високом стручном спремом (најмање 240 ЕСПБ бодова), предвиђено 511.000 динара као субвенција. Примера ради, то се односи на адвокатске канцеларије, лакарске и стоматолошке ординације, ИТ бирое. За самозапошљавање лица са нижим образовањем, на пример за занатске, предузетничке радње, износ је 324.000 динара“, истиче Седлар.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је број незапослених лица у последњих неколико година знатно смањен, те да мере активне политике запошљавања НСЗ дају резултате.

За реализацију планираних програма и мера активне политике запошљавања, ове године, је из буџета Републике Србије обезбеђено 4 милијарде динара, уз додатних 550 милиона за реализацију мера професионалне рехабилитације и подстицања запошљавања особа са инвалидитетом.

NSZ prezentacija1

Поделите

Коментари су затворени.