Представљен пројекат “Програм запошљавања и унапређења привредног амбијента до 2020. године”

0

На данашњој седници Привредног савета, којом је председавао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, разматрана су важна питања на тему унапређења сарадње јавног и приватног сектора. Истакнута је важност преквалификације радне снаге у дефицитарна занимања, која је потребно додатно стимулисати.

Према речима Миљанића циљ данашње седнице је реализација пројекта “Програм запошљавања и унапређења привредног амбијента општине Кула до 2020. године са акционим планом”, како би се предузеле мере за унапређење привредног амбијента.

Директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ, позвао је привреднике са територије општине Кула да користе услуге Развојне агенције Војводине. Он је упознао чланове Савета за привреду са субвенцијама АПВ за привредна лица.

Привредник и заменик председника Савета за привреду, Драган Капичић, предложио је да се уради детаљна анализа тржишта рада, као и да се просечне плате на нивоу општине сагледају по сегментима (производни програм, услужни и јавни сектор), како би се прецизно знало колике су у појединим секторима просечне плате на територији општине Кула.

Привредници су, такође, указали председнику Општине на проблеме са којима се суочавају, а који се у сарадњи са Општином могу решити.

Миљанић је најавио да ће ускоро бити именовани нова два члана Савета за привреду, која долазе из црвеначких фирми.

IMG-5544e326a882ec5160fa262505c68935-V

Поделите

Коментари су затворени.