Witzenmann kupio parcelu u industrijskoj zoni u Kuli

0

Nemačka kompanija Witzenmann  kupila je danas 6 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta, po ceni od 37 miliona i 800 hiljada dinara. Ispred opštine Kula, Ugovor je potpisao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, dok je ispred kompanije Witzenmann  svoj potpis stavio Michael Rainer Scheib. Nakon potpisa, sledi proces dobijanja građevinske dozvole za izgradnju fabrike.

Prema rečima Damjana Miljanića, višegodišnji trud na dovođenju investitora se isplatio jer trenutno na industrijskoj zoni u Kuli posluje više kompanija. On je izrazio zadovoljstvo što je nemačka kompanija Witzenmann i zvanično izabrala Kulu kao mesto u koje želi da investira i dodao da lokalna samouprava aktivno radi na dovođenju novih investitora, kako bi što više ljudi dobilo posao.

Prema programu zapošljavanja, u narednih nekoliko godina trebalo bi da bude zaposleno oko 100 radnika svake godine. Cilj je da se ukupno otvori 300 radnih mesta, a u zavisnosti od obima posla, velika je mogućnost zapošljavanja i većeg broja radnika .

Kompanija Witzenmann ima 24 kompanije u 19 zemalja. Bavi se proizvodnjom fleksibilnih delova za automobilsku industriju i lider je na svetskom tržištu.

IMG-d78843f813941ace7e07a677d86619ba-V

Podelite

Komentari su zatvoreni.