Witzenmann купио парцелу у индустријској зони у Кули

0

Немачка компанија Witzenmann  купила је данас 6 хектара неизграђеног грађевинског земљишта, по цени од 37 милиона и 800 хиљада динара. Испред општине Кула, Уговор је потписао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, док је испред компаније Witzenmann  свој потпис ставио Michael Rainer Scheib. Након потписа, следи процес добијања грађевинске дозволе за изградњу фабрике.

Према речима Дамјана Миљанића, вишегодишњи труд на довођењу инвеститора се исплатио јер тренутно на индустријској зони у Кули послује више компанија. Он је изразио задовољство што је немачка компанија Witzenmann и званично изабрала Кулу као место у које жели да инвестира и додао да локална самоуправа активно ради на довођењу нових инвеститора, како би што више људи добило посао.

Према програму запошљавања, у наредних неколико година требало би да буде запослено око 100 радника сваке године. Циљ је да се укупно отвори 300 радних места, а у зависности од обима посла, велика је могућност запошљавања и већег броја радника .

Компанија Witzenmann има 24 компаније у 19 земаља. Бави се производњом флексибилних делова за аутомобилску индустрију и лидер је на светском тржишту.

IMG-d78843f813941ace7e07a677d86619ba-V

Поделите

Коментари су затворени.