Општинска иницијатива за повећање запослености – Сајам запошљавања Корпорације Lear у Општини Кула

0

Општина Кула организовала је Сајам запошљавања Корпорације Lear, који ће се у суботу, 09. марта, одржати у Малој сали Скупштине општине Кула, Лењинова 11, са почетком у 10 часова.

Како у овом тренутку компанија Lear тражи оператере у производњи, чије ће задужење бити израда електричних кабловских снопова, на сајму ће детаљније бити представљена управо ова позиција, али и цео производни погон у Новом Саду, као и услови за запошљавање, услови рада, те систем плата и бенифиција. Заинтересовани ће имати прилику и да причају са представницима компаније, да им предају своје радне биографије, док ће општина у сарадњи са Националном службом за запошљавање, чак помоћи незапосленима у писању радних биографија, уколико их немају.

Lear корпорација водећи је глобални произвођач аутомобилских седишта и електричних система и важан добављач великих светских произвођача аутомобила – до чијих производних трака делови из новосадског погона морају бити испоручени у тачно одређено време – компанији је изузетно важно да пронађе добре раднике, којима ће понудити добре услове за рад.

Запосленима нуди посао у новом и савременом погону, обезбеђен превоз до посла, могућност напредовања унутар компаније, као и зараде и бонусе у складу са резултатима рада.

Са производњом у Новом Саду Lear је започео у априлу 2016, а већ у новембру исте године и у новој производној хали која се, заједно са канцеларијама и складиштима, простире на 29.000 квадратних метара у новосадској Радној зони Север IV. Тренутно запошљавају 3500 радника, махом радника у производњи, машинских техничара, техничара електронике и инжењера.

Поделите

Коментари су затворени.