Savet mesnih zajednica nastavlja radne aktivnosti

0

Danas je, u Maloj sali opštine Kula, održan sastanak Saveta mesnih zajednica, kojem je pored predstavnika MZ, prisustvovao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, direktor JKP „Komunalac“ Marko Pešić i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Sombor Sekula Tanjević.

Na dnevnom redu, između ostalog, bio je dogovor oko organizacije prijema građana kod predsednika opštine, koji će prema planu, jednom mesečno dolaziti u svako naseljeno mesto u opštini Kula. Cilj je da u neposrednom kontaktu sa građanima, predsednik dobije informacije o problemima i eventualnim poteškoćama kroz koje oni prolaze. Potvrđeno je i da će tim sastancima prisustvovati predstavnici MZ kao i direktori JKP nadležnih u tom mestu.

Takođe, u dogovoru sa Pešićem, bliže je definisan odnos koji će sve Mesne zajednice ubuduće održavati sa Javnim komunalnim preduzećima. U sklopu dogovora, JKP će preuzeti više obaveza nego što je to do sad bila praksa, a MZ biće u obavezi da isprate događaje na terenu. Sve prijave o promenama i oštećenjima na javnim površinama, poput dečijih igrališta, MZ biće u obavezi da u najkraćem roku podnesu nadležnom preduzeću, kako bi se izvršila potrebna sanacija.

SASTANAK OPSTINA4

Sekula Tanjević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Sombor, obavestio je predstavnike MZ o dodatnoj promociji zapošljavanja u vidu organizovanja mini sajmova (prezentacija) za zapošljavanje, pošto je komapnija „Lear“ proširila rute prevoza i u opštinama u Zapadnobačkom okrugu.

Posebno je istaknuto da će se u narednom periodu posvetiti veća pažnja učešću građana u javnim raspravama, kao i sugestijama koje imaju kada je reč o važnijim odlukama

Podelite

Komentari su zatvoreni.