Савет месних заједница наставља радне активности

0

Данас је, у Малој сали општине Кула, одржан састанак Савета месних заједница, којем је поред представника МЗ, присуствовао председник општине Кула, Дамјан Миљанић, директор ЈКП „Комуналац“ Марко Пешић и директор Националне службе за запошљавање, филијала Сомбор Секула Тањевић.

На дневном реду, између осталог, био је договор око организације пријема грађана код председника општине, који ће према плану, једном месечно долазити у свако насељено место у општини Кула. Циљ је да у непосредном контакту са грађанима, председник добије информације о проблемима и евентуалним потешкоћама кроз које они пролазе. Потврђено је и да ће тим састанцима присуствовати представници МЗ као и директори ЈКП надлежних у том месту.

Такође, у договору са Пешићем, ближе је дефинисан однос који ће све Месне заједнице убудуће одржавати са Јавним комуналним предузећима. У склопу договора, ЈКП ће преузети више обавеза него што је то до сад била пракса, а МЗ биће у обавези да испрате догађаје на терену. Све пријаве о променама и оштећењима на јавним површинама, попут дечијих игралишта, МЗ биће у обавези да у најкраћем року поднесу надлежном предузећу, како би се извршила потребна санација.

SASTANAK OPSTINA4

Секула Тањевић, директор Националне службе за запошљавање, филијала Сомбор, обавестио је представнике МЗ о додатној промоцији запошљавања у виду организовања мини сајмова (презентација) за запошљавање, пошто је комапнија „Lear“ проширила руте превоза и у општинама у Западнобачком округу.

Посебно је истакнуто да ће се у наредном периоду посветити већа пажња учешћу грађана у јавним расправама, као и сугестијама које имају када је реч о важнијим одлукама

Поделите

Коментари су затворени.