Од првог априла, заказивање прегледа и путем телефона

0

Након што су у јучерашњем разговору са председником општине Кула, Дамјаном Миљанићем, наше суграђанке изнеле проблем у вези са организацијом око заказивања гинеколошких прегледа у новом Дому здравља, овим путем саопштавамо, да ће почевши од 01. априла, заказивање прегледа бити могуће и путем телефона, а не само на лицу места.

Из Дома здравља наглашавају, да заказивање путем телефона такође мора бити лично, због низа питања лекара о здравственом стању пацијента, на основу којих ће се процењивати приоритети у хитности. Такође, узевши у обзир да је тренутно у радном односу само један гинеколог, те да се дневно изврши и до 50 прегледа, договорено је да ће у првом ребалансу буџета, већ од наредног месеца, општина Кула определити средства за ангажовање још једног лекара. На овај начин, значајно ће се смањити листе чекања у Дому здравља и биће могућ двоструко већи број прегледа дневно.

Заказивање прегледа врши се сваког првог понедељка у месецу, на лицу места са пратећом здравственом документацијом , а од наредног месеца на број телефона 723-333.

Поделите

Коментари су затворени.