Одржана трибина “Социјална правда данас”

0

Данас је, у СТШ “Михајло Пупин”, одржана трибина на тему „Социјална правда данас“, са посебним освртом на насиље у породици. Представници Центра за социјални рад, настојали су, да у оквиру теме ученицима предоче актуелно стање у локалном окружењу, као и њихове могућности и обавезе поступања. Трибини је присуствовао и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

tribina3

Он је нагласио да својим присуством жели да поручи, да локална самоуправа жели да да подршку и помогне у решавању ових проблема, те да је такође важно да сви грађани, а нарочито ученици, стекну ширу слику о надлежностима Центра за социјални рад.

„Већини људи, када се спомене Центар за социјални рад, добије се слика једне установе која обезбеђује неке новчане помоћи најугроженијем делу становништва. То јесте битан сегмент рада, да тако кажем сажето, Центра, али Центар има много, много више делатности, исто толико значајних и ово је једна од тих прича“, каже Миљанић. Он такође истиче да је од посебне важности да чује какву перцепцију на ову тему имају ученици, те објашњава: „Моје присуство је ту управо да чујем саму дискусију и чујем размишљање младих људи, и да дам неку врсту подршке овим програмима и раду нашег Центра, који је и један од најуспешнијих у Србији.“

tribina

О поводу и значају одржавања трибине, професорица социологије, Славица Голубовић, је овом приликом изјавила да је ово изузетно значајно за ученике, поготово матуранте који у редовној настави имају предмет „Устав и право грађана“ и уче управо о личним правима.

У сарадњи са школом, трибину је организовао Центар за социјални рад Кула, са циљем да се подсетимо да је социјална правда могућа једино ако заједно радимо на искорењивању сиромаштва, незапослености, родне неједнакости и сваког облика насиља.

Поделите

Коментари су затворени.