Општина уводи нову праксу награђивања

0

Данас је одржан састанак актива директора основних и средњих школа, као и ПУ „Бамби“, којим је председавао директор ОШ “20. октобар“ из Сивца, Ференц Лендак. На састанку су директори школа упознати са новом праксом награђивања, тако да ће се убудуће поред ђака и студената, награђивати и најбољи просветни радници.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, је истакао да је Општина препознала важност пројеката који се финансирају из фондова ЕУ, те да ће се од ове године награђивати школе које буду имале највише прилива из споменутих извора. Он каже да ће општина Кула тим школама обезбедити новчану подршку, за реализацију неког другог пројекта, и то у једнаком износу за која су добијена средства из ЕУ.

Актив је донео закључак да ће Општина у наредних 15 дана понудити синдикатима конкретан предлог по којем ће бити исплаћени заостали путни трошкови. Најављено је да ће се путни трошкови за ове намене редовно измиривати у наредном периоду.

На састанку је договорено да ће основне и средње школе, упутити заједнички предлог Покрајинском секретаријату, по којем ће се кроз сажимање градива по наставним јединицама, надокнадити пропуштени часови. Надлежни органи из покрајинског секретаријата ће предлог прихватити уколико буде валидан.

Нови председник Актива директора је Наташа Ђерић из ОШ Вук Караџиц из Црвенке, пошто је директору ОШ „20. октобар“ из Сивца, Ференцу Лендаку, истекао мандат на овој функцији.

Поделите

Коментари су затворени.