Признање за општину Кула од Министарства одбране

0

Данас је у Дому Војске Србије, у Новом Саду, Регионални центар Министарства одбране, испред Министарства одбране Републике Србије, уручио захвалницу општини Кула за остварену сарадњу на пословима планирања одбране. Од 45 јединица локалне самоуправе у АПВ,  само три су добиле ово признање, које је испред општине Кула примио њен председник, Дамјан Миљанић.

У складу са тим, план одбране општине Кула, добио је сагласност о усклађености са планом одбране Републике Србије, чији је саставни део. Такође, истакнута је изузетна посвећеност општине Кула, питањима реализације припрема за одбрану.

Оваким деловање, показано је и да локална самоуправа обавезе планирања одбране не види као наметнуту обавезу, већ као реалну потребу у функционисању јединственог система одбране РС.

У наредном периоду, биће дефинисан и стављен у функцију „Ситуациони центар општине Кула“, који ће имати изузетну улогу у ланцу преношења информација од значаја грађанима и руковођењу у сфери реализације потреба у евентуалним ванредним ситуацијама, као и непосредној ратној опасности.

IMG_5822

Поделите

Коментари су затворени.