Награђено 69 најуспешнијих студената

0

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, честитао је данас награђеним студентима. У оквиру свечаног пријема, он се захвалио студентима што на најбољи начин представљају општину Кула, истичући да је брига о младима сигуран пут ка изградњи бољег и успешнијег друштва. “Општина Кула ће наставити да награђује и да помаже најбољим студентима, а они ће јој то вратити тако што ће наставити да се успешно образују, да се боре и да буду поштени”, каже први човек општине Кула.

Миљанић је позвао студенте да се активно укључе са предлозима и сугестијама у процес креирања развоја општине Кула, напомињући да су увек добродошли, као и да је спреман да са њима разговара о важним пројектима, који треба да унапреде квалитет живота у овој средини. Од следеће недеље на званичној интернет презентацији општине Кула www.kula.rs, као и на фејсбук профилу општине Кула, биће постављен банер под називом “Будућност Куле – договор са младима”, путем којег ће бити представљени најважнији пројекти у наредном периоду. Такође, биће омогућено слање предлога и сугестија по овом питању.

studenti2

Студентима се обратила и Драгана Потпара, руководилац Одељења за друштвене делатности, која је подсетила да локална самоуправа у континуитету студентима пружа овакав вид подршке. Она је рекла да је овај дан један од најлепших, јер се награђују најбољи студенти на које смо сви поносни.

Студенткиња друге године Медицинског факултета у Новом Саду, Јована Симин из Сивца, каже да успешно студирање захтева пуно одрицања и додаје да би волела да након завршених студија остане да живи и ради у својој средини. “Изабрала сам оно што волим, а на мени је само да наставим да истрајем у ономе што сам започела. Свакако овакав вид подршке ми олакшава студирање јер су трошкови студирања за нас који долазимо из мањих места, нешто већи него за оне који су рођени и живе у универзитетским срединама”, објашњава Јована Симин, која има просек оцена 9,60.

И ове године студенти са Филолофског факултета су међу најуспешнијима.

studenti1

Студент треће године Филолошког факултета у Београду, Момчило Горановић из Куле, одсек Скандинавски језик, каже да је добро што се награђују најбољи ученици јер се тако олакшава и родитељима, који су основни ослонац када је реч о финансирању трошкова студирања. “Моји планови су да и убудуће изучавам скандинавске језике, као и да конкуришем за једну од стипеднија, како бих усавршио језик тако што ћу бити у непосредном контакту са матерњим говорницима ових језика”, наводи Горановић, који има просек оцена 9.

Студентима који су остварили најмању просечну оцену 9, уручена су Решења, на основу којих ће добити награде у висини од 60 хиљада динара.

Овде можете видети списак награђених студената

Поделите

Коментари су затворени.