Nagrađeno 69 najuspešnijih studenata

0

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, čestitao je danas nagrađenim studentima. U okviru svečanog prijema, on se zahvalio studentima što na najbolji način predstavljaju opštinu Kula, ističući da je briga o mladima siguran put ka izgradnji boljeg i uspešnijeg društva. “Opština Kula će nastaviti da nagrađuje i da pomaže najboljim studentima, a oni će joj to vratiti tako što će nastaviti da se uspešno obrazuju, da se bore i da budu pošteni”, kaže prvi čovek opštine Kula.

Miljanić je pozvao studente da se aktivno uključe sa predlozima i sugestijama u proces kreiranja razvoja opštine Kula, napominjući da su uvek dobrodošli, kao i da je spreman da sa njima razgovara o važnim projektima, koji treba da unaprede kvalitet života u ovoj sredini. Od sledeće nedelje na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Kula www.kula.rs, kao i na fejsbuk profilu opštine Kula, biće postavljen baner pod nazivom “Budućnost Kule – dogovor sa mladima”, putem kojeg će biti predstavljeni najvažniji projekti u narednom periodu. Takođe, biće omogućeno slanje predloga i sugestija po ovom pitanju.

studenti2

Studentima se obratila i Dragana Potpara, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, koja je podsetila da lokalna samouprava u kontinuitetu studentima pruža ovakav vid podrške. Ona je rekla da je ovaj dan jedan od najlepših, jer se nagrađuju najbolji studenti na koje smo svi ponosni.

Studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Jovana Simin iz Sivca, kaže da uspešno studiranje zahteva puno odricanja i dodaje da bi volela da nakon završenih studija ostane da živi i radi u svojoj sredini. “Izabrala sam ono što volim, a na meni je samo da nastavim da istrajem u onome što sam započela. Svakako ovakav vid podrške mi olakšava studiranje jer su troškovi studiranja za nas koji dolazimo iz manjih mesta, nešto veći nego za one koji su rođeni i žive u univerzitetskim sredinama”, objašnjava Jovana Simin, koja ima prosek ocena 9,60.

I ove godine studenti sa Filolofskog fakulteta su među najuspešnijima.

studenti1

Student treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu, Momčilo Goranović iz Kule, odsek Skandinavski jezik, kaže da je dobro što se nagrađuju najbolji učenici jer se tako olakšava i roditeljima, koji su osnovni oslonac kada je reč o finansiranju troškova studiranja. “Moji planovi su da i ubuduće izučavam skandinavske jezike, kao i da konkurišem za jednu od stipednija, kako bih usavršio jezik tako što ću biti u neposrednom kontaktu sa maternjim govornicima ovih jezika”, navodi Goranović, koji ima prosek ocena 9.

Studentima koji su ostvarili najmanju prosečnu ocenu 9, uručena su Rešenja, na osnovu kojih će dobiti nagrade u visini od 60 hiljada dinara.

Ovde možete videti spisak nagrađenih studenata

Podelite

Komentari su zatvoreni.