Представљене нове мере активне политике запошљавања

0

Данас је одржана седница Савета за запошљавање општине Кула, на којој је разматрана радна верзија Локалног акционог плана запошљавања за 2019. годину. Седницом је председавала председница Савета, Наташа Станојевић, а поред запослених у Општинској управи, представника Националне службе за запошљавање и предузетника, на првој овогодишњој седници овог радног тела присуствовао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

Програм и мере активне политике запошљавања општине Кула за ову годину, као и Локални акциони план запошљавања представио је Шеф Канцеларије за локални економски развој, Милош Данилов. Он каже да се овим Планом обезбеђују  услови за већи локални утицај   на тржишту рада, као и да се подстиче развој нових активних мера запошљавања.

Поред сада већ редовних мера као што су јавни радови, обука за повећање могућности за самозапошљавање, промоција женског предузетништва, СЕЕД програм, по први пут општина Кула је подржала мере за самозапошљавања теже запошљивих категорија.  Подршка самозапошљавању обухвата стручну помоћ и средства у виду субвенција за самозапошљавање.

Радна верзија Локалног акционог плана запошљавања ће се наћи на наредној седници Општинског већа.  

Поделите

Коментари су затворени.