Novo saopštenje opštine Kula i JKP “Komunalac” Kula

0

Povodom nedavnih izjava i saopštenja od strane Mesne zajednice Lipar, a zbog problema sa vodosnabdevanjem u naseljenom mestu Lipar, lokalna samouprava je odgovorila novim saopštenjem za javnost.

Prilikom sastanka, koji je održan u Mesnoj zajednici Lipar, dana 08.02.2019. godine u 17 časova,a na kome su bili prisutni predstavnici opštine Kula i Mesne zajednice Lipar, dogovorene su mere koje treba preduzeti kako bi se što pre rešila novonastala situacija na izvorištu vode u Liparu. Podsećanja radi, na sastanku su prisustvovali: predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, direktor JKP „ Komunalac“ Kula, Marko Pešić, rukovodilac vodovoda u JKP „Komulanac“ Kula, inžinjer Goran Marković i šef vodovoda u JKP „Komunalac“ Kula Dejan Adamović a ispred Mesne zajednice Lipar Dušan Miščević, Slobodan Rajačić i sekretar Mesne zajednice Lipar Zoltan Juhas.

Takođe, tom prilikom oni su obišli postrojenje za hlorisanje i tek tada je konstatovano da isti ne vrši hlorisanje. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, lično je pozvao firmu koja vrši održavanje i uputio im molbu da u što kraćem roku pošalju servisera i tako otklone kvar , što je učinjeno isto veče.

Treba istaći da je opština Kula o nastalom problemu obaveštena putem inspekcije, a ne od Mesne zajednice Lipar. Analizu koja ukazuje na postojanje bakterije je Mesna zajednica Lipar dobila mnogo ranije. Činjenica je da se tek nakon intervencije pristupilo otklanjanju kvara.

„I na kraju, jedini koji politizuju ovaj slučaj, umesto da se bave rešavanjem problema a pritom trude se da se sve negira i zataška i tako sve prebace na domen „teorije zavere“ i „politike“ , a pritom nipodaštavaju tim stručnjaka iz Instituta za javno zdravlje Sombor su upravo predstavnici Mesne zajednice Lipar“ – navodi se u zajedničkom saopštenju za javnost opštine Kula i JKP „Komunalac“ Kula.

Podelite

Komentari su zatvoreni.