Ново саопштење општине Кула и ЈКП “Комуналац” Кула

0

Поводом недавних изјава и саопштења од стране Месне заједнице Липар, а због проблема са водоснабдевањем у насељеном месту Липар, локална самоуправа је одговорила новим саопштењем за јавност.

Приликом састанка, који је одржан у Месној заједници Липар, дана 08.02.2019. године у 17 часова,а на коме су били присутни представници општине Кула и Месне заједнице Липар, договорене су мере које треба предузети како би се што пре решила новонастала ситуација на изворишту воде у Липару. Подсећања ради, на састанку су присуствовали: председник општине Кула, Дамјан Миљанић, директор ЈКП „ Комуналац“ Кула, Марко Пешић, руководилац водовода у ЈКП „Комуланац“ Кула, инжињер Горан Марковић и шеф водовода у ЈКП „Комуналац“ Кула Дејан Адамовић а испред Месне заједнице Липар Душан Мишчевић, Слободан Рајачић и секретар Месне заједнице Липар Золтан Јухас.

Такође, том приликом они су обишли постројење за хлорисање и тек тада је констатовано да исти не врши хлорисање. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, лично је позвао фирму која врши одржавање и упутио им молбу да у што краћем року пошаљу сервисера и тако отклоне квар , што је учињено исто вече.

Треба истаћи да је општина Кула о насталом проблему обавештена путем инспекције, а не од Месне заједнице Липар. Анализу која указује на постојање бактерије је Месна заједница Липар добила много раније. Чињеница је да се тек након интервенције приступило отклањању квара.

„И на крају, једини који политизују овај случај, уместо да се баве решавањем проблема а притом труде се да се све негира и заташка и тако све пребаце на домен „теорије завере“ и „политике“ , а притом ниподаштавају тим стручњака из Института за јавно здравље Сомбор су управо представници Месне заједнице Липар“ – наводи се у заједничком саопштењу за јавност општине Кула и ЈКП „Комуналац“ Кула.

Поделите

Коментари су затворени.