Донета Одлука о отуђењу грађевинског земљишта немачкој компанији Witzenmann

0

Данас је по хитном поступку одржана седница Скупштине општине Кула, на којој је донета Одлука о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Кула немачкој компанији Witzenmann. Општина Кула је отуђила неизграђено грађевинско земљиште површине 6 хектара, по цени од  37 милиона и 800 хиљада динара.  Након донете Одлуке следи потписивање Уговора о куповини земљишта у индустријској зони у Кули, а потом ће Witzenmann започети процес добијања грађевинске дозволе за изградњу фабрике. Немачка компанија Witzenmann, која се превасходно  бави производњом  ауто-делова,  запослиће око 300 радника.

Према речима надлежних општинских органа општина Кула ће и овога пута бити ефикасна у погледу пружања услуга инвеститорима, како би што пре почела изградња још једне фабрике у индустријској зони у Кули.

20190208_102400

Поред тога, на седници Скупштине општине Кула потврђени су мандати новим одборницима са изборне листе Александар Вучић – Зато што волимо Кулу.   То су: Драгана Дурковић из Куле, Тихомир Медић из Руског Крстура, Ема Лавро Вулић из Сивца и Младомир Буројевић из Куле,

Такође, одборници су већином гласова усвојили и предлоге одлука о отуђењу непокретности из јавне својине општине Кула Жељку Ликов из Руског Крстура и Марину Бурковићу из Бачког Брега. Ликов је овом одлуком купио непокретност у Руском Крстуру, а Бурковић у Сивцу.

Поделите

Коментари су затворени.