Mali kulski fudbaleri uspešni u Minimaksi ligi

0

Pored velikih uspeha koje već dugi niz godina postižu sportisti naše opštine, sve su češći uspesi i onih najmlađih, koji tek prave svoje prve sportske korake. Naš sugrađanin, master profesor fizičkog vaspitanja, Saša Goločorbin, koji vodi Školicu fudbala sportskog kluba Kula, govori nam o ovim uspesima, ali i o značaju koji za decu ima fizička aktivnost.

„Cilj same škole sporta jeste da se radi na razvoju osnovnih motoričkih sposobnosti dece, sa normalno finesama tehnike fudbala. Osnovni parametri koje koristimo pri razvoju motoričkih sposobnosti jesu pre svega, vežbe za razvoj koordinacije, brzine, izdržljivosti, gipkosti, startne brzine i snage, prevashodno donjih ekstremiteta tela kod dece. Škola fudbala ove zime učestvuje u Minimaksi ligi u Vrbasu, koja traje oko tri meseca. Nalazimo se dobro plasirani na tabeli i nadamo se da ćemo u narednih mesec dana učestvovati u plejofu i u borbi za medalje“, kaže Goločorbin.

golocorbin2

Prema rečima našeg sagovornika, današnja deca su u odnosu na ranije generacije, ipak slabije motorički razvijena. Pored roditelja koji bi trebali više da posvete pažnje razvijanju želje ka fizičkim aktivnostima kod dece, veliki uticaj treba da imaju i nastavnici fizičkog vaspitanja.

„ Sama fizička aktivnost dece mora da bude na neki način pokrenuta od samog roditelja. Roditelj mora da bude taj koji treba da bude svestan da je njihovom detetu potrebna fizička aktivnost kako bi imalo pravilan rast i razvoj, a da bi ih podstakli, mislim da je ovo najbolja prilika da na primeru ove dece vidite kako se može na pravilan način uticati na njihov rast i razvoj, a verujem da će ova slika doći do svih, da se vidi kako se u našoj školici radi sa decom“, ističe trener malih fudbalera.

golocorbin3

Podelite

Komentari su zatvoreni.