Witzenmann u septembru zapošljava prvih 100 radnika

0

Nemačka kompanija Witzenmann, izabrana je na današnjem javnom nadmetanju kao jedini i najpovoljniji ponuđač za kupovinu šest hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Kuli.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, zajedno sa svojim saradnicima, primio je delegaciju nemačke kompanije i izrazio spremnost Opštine da uspešno zaokruži započetu saradnju, kako bi se stvorili još bolji uslovi za ekonomski razvoj opštine Kula.

Odluka o otuđenju parcele za potrebe investitora će biti doneta na narednoj sednici Skupštine opštine Kula, nakon čega če biti potpisan Ugovor. Dogovoreno je da Opština uradi deo nedostajuće infrastrukture, dok je za prvu fazu radova pitanje električne energije rešeno.

IMG_5518

Prema planu, u prvoj godini trebalo bi da se zaposli oko 100 radnika, dok je prvo zapošljavanje najavljeno za septembar mesec ove godine. Obuka radnika biće organizovana u Nemačkoj i Češkoj.

Takođe, prema daljem programu zapošljavanja, u narednih nekoliko godina trebalo bi da bude zaposleno oko 100 radnika svake godine. Cilj je da se ukupno otvori 350 radnih mesta, a u zavisnosti od obima posla, velika je mogućnost zapošljavanja i većeg broja radnika.

Kompanija Witzenmann ima 24 kompanije u 19 zemalja. Bavi se proizvodnjom fleksibilnih delova za automobilsku industriju i lider je na svetskom tržištu.

Podelite

Komentari su zatvoreni.