Прва званична посета новог председника општине

0

Првог радног дана на новој функцији, новоизабрани председник општине Кула, Дамјан Миљанић, посетио је данас Средњу техничку школу „Михајло Пупин“. Повод посете је школска слава Свети Сава коју васпитно образовне установе прослављају у недељу 27. јануара, међутим, у овој школи су се одлучили да је на пригодан начин обележе већ данас.

Директор школе, Мирослав Милованчев, истиче да је нови председник општине бивши ученик школе, те да је поносан што је Миљанић дошао да честита школску славу и да уједно поразговарају о потребама школе и будућим пројектима.

Према речима Миљанића, ова школа је остварила одличне резултате по питању усвајања нових знања и нових технологија, отворила је нове образовне профиле и веома је активна у конкурсима који обезбеђују средства за опремање, нарочито када је у питању опрема за практичну наставу.

„Тај тренд ће се наставити и управо су разговори на томе да се и општина укључи у набавку нове опреме, како би наставни процес овде био што квалитетнији, јер технички кадар је оно што нам највише недостаје и у општини и у држави.“

Председник општине је овом приликом честитао школску славу свим школама у кулској општини, ђацима и запосленима.

„Негујући успомену на Светог Саву, који је пре осам векова поставио темеље савременом школству и другим друштвено-хуманитарним областима, свим ђацима, професорима и запосленима у школама честитам школску славу-Светог Саву. Животно дело Светог Саве представља трајну цивилизацијску и просветитељску тековину, која подсећа да су улагање и брига о младима, сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва.“

Поделите

Коментари су затворени.