Dom zdravlja dobija novu medicinsku opremu – omogućena dijagnostika za visokorizičnu trudnoću

0

Novi objekat specijalističkih službi, nova vozila za potrebe Službe hitne medicinske pomoći, novo vozilo za potrebe prevoza pacijenata na hemodijalizu, nova medicinska oprema, upućivanje novih šest lekara na specijalizaciju, kao i šest novih apoteka, samo su deo u nizu promena u sistemu lokalne zdravstvene zaštite u proteklih nekoliko meseci.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Kuli, Žarka Ševina, na unapređenju zdravstvene zaštite građana opštine Kula i dalje se vredno radi. On u razgovoru, između ostalog, navodi da je krajem prošle godine lokalna samouprava rešila jedan od gorućih problema u funkcionisanju zdravstvene zaštite, a radi se o uvođenju sistema centralnog grejanja u ambulanti u Liparu. Na ovaj način i građani i zaposleni u zdravstvenoj stanici, dobili su odgovarajuće uslove za lečenje i rad.

Doktor Ševin takođe ističe novi ugovor o donaciji, koji će omogućiti dodatnu novu opremu.
„Ono što bih istakao je da je Dom zdravlja Kula potpisao ugovor o donaciji sa Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore, vredan 6.285.000,00 dinara. Naime, ova finansijska sredstva će u narednom periodu biti utrošena za nabavku medicinske opreme za potrebe oftalmologije i ginekologije“
Važnost nove opreme posebno se odnosi na žene, jer će na ovaj način i trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom i potrebom za dijagnostikom, u smislu kontrole srčanog otkucaja ploda, umesto odlaska na pregled u Sombor, tu uslugu moći da dobiju u Domu zdravlja u Kuli.

Podelite

Komentari su zatvoreni.