Кроз услугу енергетски заштићеног купца до мањег рачуна за струју

0

Пошто је почетак године период  расписивања конкурса  и промовисања услуга које Општинска управа нуди грађанима, о тренутно актуелним могућностима разговарали смо са руководиоцем Одељења за друштвене делатности општине Кула, Драганом Потпаром.

„Одељење за друштвене делатности, кроз своје деловање, користи Одлуку о социјалној заштити и Одлуку о финансијској подршци породици са децом. Укупан износ из буџета који општина издваја за ове услуге је око 100 милиона, где је  41 милион предвиђен за Одлуку о финансијској подршци породици са децом“, каже Потпара.

Током данашњег разговора, акценат  је ипак био на енергетски заштићеном купцу. То је услуга која постоји већ  две године и укупно броји око 800 корисника.  Документација која се предаје је обимна, међутим, руководилац Одељења за друштвене делатности истиче да сви грађани који нису у могћности да прикупе све документе,  могу да се позову на Закон о управном поступку, члан 103, те попуњавањем формулара дају овлашћење службеницима да прибаве документацију у њихово име.

Енергетски заштићен купац се односи на све социјално угрожене грађане, с тим што попуст за електричну енергију зависи од броја чланова домаћинства.

„Да кажемо угрубо, он износи од 1000 до 2000 динара, у зависности од тога колико та породица има чланова и мислим да то није занемарљиво на месечном нивоу и да сви могу и треба да искористе овај попуст“, истиче наша саговорница.

Такође, Потпара је искористила прилику да најави како ће ускоро бити спремна и решења за Конкурс за награђивање најбољих студената (који је расписан крајем претходне године), те да ће у најскорије време бити позвани на свечано потписивање.

Поделите

Коментари су затворени.