Усвојен буџет за 2019. годину

0

Данас је, на седници Привременог органа општине Кула, усвојен буџет за наступајућу 2019. годину, са укупним износом од 1. 833.793.000,00 динара. Председник Привременог органа, Велибор Милојичић, истакао је да ће се током наредне године наставити са улагањима у капиталне пројекте, али и да ће бити започети нови пројекти, чијом ће се реализацијом значајно унапредити квалитет живота у нашој општини. Више од трећине укупних буџетских средстава, издвојено је управо за капиталне инвестиције.
Међу најважнијим пројектима планираним за наредну годину свакако су радови на изградњи Спортско-рекреативног центра у Кули као и уређење великог парка у центру овог места. На тој локацији, у оквиру плана о реконструкцији, биће проширен и паркинг у улици Ђуре Стругара, а биће постављено и најсавременије дечије игралиште.
Завршиће се радови на реконструкцији центра у Црвенки, а биће реконструисани и центар у Липару и Сивцу. Наставиће се и опремање Индустријске зоне. Од посебног значаја је изградња пута Крушчић-Грачац и израда пројектне документације за изградњу Фабрике воде у Кули и замену азбестних цеви у насељеним местима Црвенка и Липар.
У циљу стварања бољих услова за рад како у предшколским установама, тако и у основним и средњим школама, издвојена су значајна средства за извођење радова и пројектне документације и у области школства.
Такође, Привремни орган је из средстава текуће буџетске резерве издвојио 300.000,00 динара за породици Шпрехар из Црвенке, која је услед пожара остала без свог дома.

Поделите

Коментари су затворени.