За изградњу Спортско-рекреативног центра у Кули 275 милиона динара

0

Данас је у Покрајинској влади, у Новом Саду, потписан уговор о почетку прве фазе изградње Спортско-рекреативног центра у Кули, који ће заједно финансирати Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања и општина Кула. Вредност инвестиције у првој фази је 275 милиона динара, од чега 175 обезбеђује Покрајинска влада, а 100 милиона динара обезбеђује локална самоуправа.

Према речима председника Покрајинске владе, Игора Мировића, очекује се да радови почну у наредних неколико дана, те да прва фаза радова буде завршена најкасније до јесени 2019. године, а то подразумева изградњу три базена, управне зграде и спортских терена.

Такође, он истиче да је Покрајинска влада у протекле две и по године инвестирала значајна средства у општину Кула и оценио да је њена слика данас потпуно другачија него претходне године.

“Кула се не може препознати у односу на оно стање које је било пре пет или десет година. Имамо нови Дом здравља, имамо очишћен Велики бачки канал, осим ове последње деонице од Врбаса до Куле коју треба да реализују колеге из ЕУ из њихових фондова, имамо много других локалних инвестиција, имамо Индустријску зону са великим бројем запослених. То је све, рекао бих, резултат заједничког рада, доброг планирања, добрих циљева, који се тичу и локалног економског развоја и конкретних услова за бољи живот грађана”, изјавио је Мировић.

Председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, изразио је велику захвалност комплетној Покрајинској влади на подршци у реализацији овог, али и многих других пројекта. Такође, истакао је да је ово био дугогодишњи сан свих мештана Куле.

Поделите

Коментари су затворени.