Потписан протокол о сарадњи за изградњу нове црпне станице „Сивац“

0

Данас су у Новом Саду, директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић и председник Привременог органа Општине Кула Велибор Милојичић, у присуству покрајинског секретара за пољопривреду, водоприведу и шумарство Вука Радојевића, потписали протокол о сарадњи за изградњу нове црпне станице „Сивац“.

Узевши у обзир, да у делу насеља Сивац постоји дугогодишњи проблем са одводњавањем, јер постојећи режим канала не омогућава адекватно одвођење вода, ЈВП „Воде Војводине“ и општина Кула договорили су изградњу, која ће бити финасирана са по 50 процената.

Председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић, изразио је велику захвалност за помоћ у решавању овог вишедеценијског проблема у Сивцу.
„Вишедеценијски проблем одвођења атмосферских вода из насеља Сивац, изградњом ове црпне станице ће се решити. Становници Сивца, поготово у том доњем делу терена, који су када су велике падавине имали проблема, са плављењем кућа, домаћинстава и економских газдинстава, коначно ће моћи да одахну.“

Он је такође изразио наду да ће већ у наредној години успети да се реализује овај пројекат, чиме ће се отклонити један од горућих проблема у месту Сивац.

Поделите

Коментари су затворени.