Премијерка Ана Брнабић на отварању новог погона фабрике “EuroIn” у Кули

0

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, данас је посетила Кулу и том приликом обишла новоотворени погон италијанске фабрике “EuroIn” која се бави производњом горњих делова обуће.

Фабрика “EuroIn” већ дужи низ година послује у Србији и то са три производна погона у Угриновцима, Фекетићу и Косјерићу, а новоотворени погон у Кули тренутно запошљава 70 људи. До краја прве фазе, у плану је да се запосли око 200 радника, а планира се и изградња другог и трећег погона, када ће фабрика запошљавати 600 људи. Како је истакла председница Владе, отварају се нова радна места и полако али сигурно се Кула подиже на ноге и враћа свој стари сјај.

”Радна места су најважнији задатак и то је предуслов за бољи живот грађана, али је веома важно да дође и до својеврсног такмичења између инвеститора и тако добијемо већи избор радних места”, истакла је премијерка.

Према речима председника Привременог органа општине Кула, Велибора Милојичића, дугорочни циљ јесте да се омогући младим људима да остану у Кули, те да имају сталан посао и добра примања, јер на тај начин, неће имати потребу да иду у веће градове или у иностранство.

Такође, изградња обилазнице од Врбаса до Мађарске границе, један је од приоритета ове власти и управо би та обилазница умногоме олакшала живот грађанима кулске општине, јер би тада и Нови Сад био буквално на 30 минута од Куле. Како је истакла Ана Брнабић, Влада Републике Србије ће наставити да помаже успешне општине, а Кула јесте једна од њих, те Куљани могу у блиској будућности да очекују и нове инвестиције и нова радна места, али и побољшање инфраструктуре и комуналних услуга. Након обиласка фабрике “EuroIn”, премијерка се упутила на састанак у зграду општине Кула, испред које су је сачекали бројни грађани пожелевши јој добродошлицу.

На самом састанку било је речи о текућим проблемима у пословању и раду општинских органа, као и о унапређењу комуналних услуга и инфраструктури у општини Кула.

Поделите

Оставите одговор