Министар Шарчевић најавио нове дигиталне учионице

0

Општину Кулу данас је посетио министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, којег су испред зграде општине дочекали Велибор Милојичић и Председник актива директора, Ференц Лендак. У Свечаној сали је потом одржан састанак са активом директора.
Министар је у пратњи домаћина обишао основну школу и гимназију „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, а затим и основну школу „Вук Караџић“ у Црвенки. Он је истакао да му је јако драго што је опет у посети општини Кула где је био и пре две године када је обишао Сивац и Кулу.
„Јако ме је занимало како се ради у једној школи где имамо мањинску заједницу, како се стара о свим установама и видео сам заиста да једна добра сарадња постоји, да смо имали један добар актив директора свих установа и где се људи овде јако добро односе према свим реформама на свим нивоима образовања. Школе су високо оцењене из екстерне евалуације што даје до знања да раде врло озбиљни обучени људи“, рекао је Шарчевић.

Такође, истакао је да је саопштио Активу директора све детаље за даљу дигитализацију у процесима образовања и опреме установа, те да се спрема још 8 хиљада дигиталних учионица. „Мрежа школа или установа на територији целе Србије већ је увелико интензивирана и све локалне самоуправе у наредном периоду морају да донесу тај Акт о мрежи где управо тражимо нека квалитетнија решења.“
Министар је најавио ширење даље мреже иновативних центара у Србији. У Белој Цркви, предвиђен је Центар за геонауке, истраживања нафте, гаса и земљишта, Роботика у Трстенику, на Гочу Центар за природне науке, у Тршићу и Београду центар за екологију. Кулу је такође истакао као центар где се сарадња даље наставља и са локалног нивоа прелази на видљив републички ниво.

Поделите

Коментари су затворени.