Delegacija Sportskog saveza Srbije posetila Kulu

0

Danas je u kulskoj opštini boravila delegacija Sportskog saveza Srbije, na čelu sa njegovim predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem. Delegaciju SSS dočekao je predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić.

Na radnom sastanku Milojičić je Štefaneka i Marinkovića upoznao sa stanjem sporta u opštini Kula, posebno apostrofirajući sportsku infrastrukturu. Prisustvovali su i Milorad Lazić i Milan Vujaković, članovi privremenog organa opštine Kula. Nakon razgovora, gosti su u pratnji svojih domaćina posetili halu osnovne škole „Petefi Brigade“ u Kuli, gde su ih sačekali predstavnici košarkaškog kluba „Hajduk“, kojima su poklonjene košarkaške lopte.

Delegacija SSS je potom posetila i Crvenku, gde su ih u sportskoj hali sačekali predstavnici ženskog rukometnog kluba „Laki“. Ovom mladom sportskom kolektivu takođe su uručene lopte, a budući da su trening imali najmlađi fudbaleri iz Crvenke, Davor Štefanek i Goran Marinković su im savetovali da budu istrajni, uporni i radni na treninzima, jer je to prvi uslov za ostvarivanje vrhunskog rezultata.

Nakon Crvenke, najviši predstavnici SSS, otišli su u Sivac, gde su ih u sali osnovne škole „12. oktobar“, sačekale članice ženskog košarkaškog kluba „Sivac“ i njihov trener Marijan Stojana. Lopte su poklonjene i ovom sportskom kolektivu.

Sumirajući posetu kulskoj opštini, predsednik SSS, zlatni olimpijac Davor Štefanek, rekao je da je zaista zadovoljan, pre svega infrastrukturom kakvu ima opština Kula što se tiče sportskih terena i sportskih hala, ali i da je upoznat smo sa problematikom koju sa celokupnim sportom ima opština Kula.

„Žene su napredovale dosta u ekipnim sportovima, čestitao bih im. Odbojkašice su nam bile prvakinje sveta, košarkašice treće na olimpijadi, to su veliki rezultati. Kao i u pojedinačnim sportovima imamo Španovićku, koja je kraljica atletike u Srbiji, ne samo u Srbiji već i u svetu. Žena ima u sportu, samo ih treba zadržati u sportu jer je njih teže zadržati nego nas muškarce. Trudićemo se maksimalno da ih zadržimo i da nam donose olimpijske, svetske i evropske medalje“, ističe Štefanek.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, rekao je da su dogovoreni konkretni potezi za narednu godinu, te da se nada da će ovaj sastanak biti produktivan. „Posebno želim da se zahvalim u ime svih dečaka i devojčica koje treniraju na poklonima koje smo dobili. Nadamo se da ćemo u narednim godinama koje su pred nama ovu saradnju nastaviti, da ćemo imati još gostiju i još šampiona, da će kao produkt te saradnje iz naše sredine poteći novi šampioni, tako da veliko zadovoljstvo i zadovoljstvo gospodinu Štefaneku i delegaciji sportskog saveza što su nas danas posetili i doneli poklone našim sportskim klubovima.“

Podelite

Komentari su zatvoreni.