Делегација Спортског савеза Србије посетила Кулу

0

Данас је у кулској општини боравила делегација Спортског савеза Србије, на челу са његовим председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем. Делегацију ССС дочекао је председник Привременог органа општине Кула, Велибор Милојичић.

На радном састанку Милојичић је Штефанека и Маринковића упознао са стањем спорта у општини Кула, посебно апострофирајући спортску инфраструктуру. Присуствовали су и Милорад Лазић и Милан Вујаковић, чланови привременог органа општине Кула. Након разговора, гости су у пратњи својих домаћина посетили халу основне школе „Петефи Бригаде“ у Кули, где су их сачекали представници кошаркашког клуба „Хајдук“, којима су поклоњене кошаркашке лопте.

Делегација ССС је потом посетила и Црвенку, где су их у спортској хали сачекали представници женског рукометног клуба „Лаки“. Овом младом спортском колективу такође су уручене лопте, а будући да су тренинг имали најмлађи фудбалери из Црвенке, Давор Штефанек и Горан Маринковић су им саветовали да буду истрајни, упорни и радни на тренинзима, јер је то први услов за остваривање врхунског резултата.

Након Црвенке, највиши представници ССС, отишли су у Сивац, где су их у сали основне школе „12. октобар“, сачекале чланице женског кошаркашког клуба „Сивац“ и њихов тренер Маријан Стојана. Лопте су поклоњене и овом спортском колективу.

Сумирајући посету кулској општини, председник ССС, златни олимпијац Давор Штефанек, рекао је да је заиста задовољан, пре свега инфраструктуром какву има општина Кула што се тиче спортских терена и спортских хала, али и да је упознат смо са проблематиком коју са целокупним спортом има општина Кула.

„Жене су напредовале доста у екипним спортовима, честитао бих им. Одбојкашице су нам биле првакиње света, кошаркашице треће на олимпијади, то су велики резултати. Као и у појединачним спортовима имамо Шпановићку, која је краљица атлетике у Србији, не само у Србији већ и у свету. Жена има у спорту, само их треба задржати у спорту јер је њих теже задржати него нас мушкарце. Трудићемо се максимално да их задржимо и да нам доносе олимпијске, светске и европске медаље“, истиче Штефанек.

Председник Привременог органа општине Кула, рекао је да су договорени конкретни потези за наредну годину, те да се нада да ће овај састанак бити продуктиван. „Посебно желим да се захвалим у име свих дечака и девојчица које тренирају на поклонима које смо добили. Надамо се да ћемо у наредним годинама које су пред нама ову сарадњу наставити, да ћемо имати још гостију и још шампиона, да ће као продукт те сарадње из наше средине потећи нови шампиони, тако да велико задовољство и задовољство господину Штефанеку и делегацији спортског савеза што су нас данас посетили и донели поклоне нашим спортским клубовима.“

Поделите

Коментари су затворени.